Restauración: camí de les Revoltes

IMG_1297En Octubre de 2009 el equipo del Programa Medi Ambient, de Punt2, estuvo en la sierra de Bernia, gravando un reportaje sobre la restauración del camí de les Revoltes.

El camí de les Revoltes comunicaba Altea la Vella con las tierras más altas de la vertiente sur de Bernia y probablemente con el fuerte renacentista de Bernia.

Este proyecto ha sido emblemático por que recupera el mejor camino histórico de la Marina Baixa que estaba en un estado de conservación precario. Además se trata de la primera restauración de importancia que se realiza en caminos tradicionales de las montañas valencianas.

IMG_1297

A l’octubre de 2009 l’equip del Programa Medi Ambient, de Punt2, va estar en la serra de Bernia, gravant un reportatge sobre la restauració del camí dels Revoltes.

El camí dels Revoltes comunicava Altea la Vella amb les terres més altes de la vessant sud de Bernia i probablement amb el fort renaixentista de Bernia.

Aquest projecte ha sigut emblemàtic per que recupera el millor camí històric de la Marina Baixa que estava en un estat de conservació precari. A més es tracta de la primera restauració d’importància que es realitza en camins tradicionals de les muntanyes valencianes.

IMG_1325Los trabajos más importantes han sido, la eliminación de vegetación, la recuperación de trazados originales, la reconstrucción de márgenes, la consolidación y reconstrucción de empedrados y la construcción de desagües y escalones. Se han utilizado principalmente técnicas tradicionales de mampostería.

El proyecto ha sido promovido por el ayuntamiento de Altea, financiado por la Conselleria de Medi Ambient, Territori i Habitatge y la redacción del proyecto y la ejecución han estado a cargo de Terra Ferma.

La restauración del camí de les Revoltes es parte de un proyecto más amplio que comprende la adecuación y señalización de la vuelta a Bèrnia (PR7) y los accesos des de las fuentes del Algar y desde Xaló, en la que han participado los ayuntamientos de Xaló, Callosa, Benissa y Altea. este es uno de nuestros primeros senderos homologados ( PR-CV7) y estaba pendiente de deshomologación por las deficiencias en la señalización.

Terra Ferma propuso a los ayuntamientos implicados ir más lejos de la señalización, para  adecuar la plataforma del camino a las necesidades del público numeroso y diverso que lo recorre.

IMG_1325

Els treballs més importants han sigut, l’eliminació de vegetació, la recuperació de traçats originals, la reconstrucció de marges, la consolidació i reconstrucció d’empedrats i la construcció de desguassos i graons. S’han utilitzat principalment tècniques tradicionals de maçoneria.

El projecte ha sigut promogut per l’ajuntament d’Altea, finançat per la Conselleria de Medi Ambient, Territori i Habitatge i la redacció del projecte i l’execució han estat a càrrec de Terra Ferma.

La restauració del camí dels Revoltes és part d’un projecte més ampli que comprèn l’adequació i senyalització de la volta a Bèrnia (PR7) i els accessos des de les fonts de l’Algar i des de Xaló, en la qual han participat els ajuntaments de Xaló, Callosa, Benissa i Altea. Aquest és un de les nostres primeres senderes homologades ( PR-CV7) i estava pendent de deshomologació per les deficiències en la senyalització.

Terra Ferma va proposar als ajuntaments implicats anar més lluny de la senyalització, per a adequar la plataforma del camí a les necessitats del públic nombrós i divers que ho recorre.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
ca
Skip to content